Bloggen, hoe doe je dat?

July 24, 2014

Hoi! Omdat ik af en toe vragen krijg van meiden die zelf een blog willen beginnen, besloot ik mijn ervaringen te bundelen in een klein artikeltje. Zelf blog ik bijna drie jaar en in die korte periode is er een hele nieuwe wereld opengegaan. Mijn blik op de mode- en beautywereld werd verruimd en ik heb in de periode dat ik blog een aantal leuke mogelijkheden gekregen om met bedrijven samen te werken.
Het beeld dat men meestal heeft van bloggers bestaat uit freebies, feestjes met cocktails en fashion shows. Maar aan deze fairy tales gaat veel werk aan vooraf. Hoe begin je nou met een blog?

Waarover wil ik bloggen?
De eerste vraag die je jezelf moet stellen is, waarover wil ik bloggen? Wat lees je zelf graag en wat wil je delen met je lezers? Ben je gepassioneerd door mode, heb je een collectie make-up waarmee je veel kan, ben je creatief bezig met diy,..? Je kan natuurlijk ook kiezen om over meerdere onderwerpen te schrijven. Mode en beauty gaan elkaar hand in hand net zoals diy meestal verbonden is met interieur design of mode. 


Waar moet ik een blog oprichten?
Ook is het belangrijk om te kiezen op welk platform je wil gaan bloggen. Zelf ben ik begonnen met Wordpress, dit werkt gemakkelijk voor nieuwere bloggers. Blogger is het medium dat ik nu gebruik, omdat je met html codes kan spelen om zo je eigen draai aan een layout te geven. Je moet voor jezelf kiezen op welk platform je het best in je vel zit. Zowel blogger als Wordpress bieden basis templates aan, je kan vanuit deze templates zelf je layout personaliseren. Wil je het net iets professioneler aanpakken, dan kan je een layout kopen via webdesigners (bv. Blogmilk) of Etsy.

Hoe verzin ik een naam?
De naam van je blog moet vooral catchy zijn zodat lezers je gemakkelijk terugvinden en je blog herkennen. Je kan het onderwerp van je blog in je blognaam verwerken (bv. Fashionatic, The Style Blondie, Fashiographic) of creatief met je eigen naam aan de slag gaan (bv. Katiquette geschreven door Katarina Vidic). Schrijf tientallen namen op een blad papier en kies de tien leukste eruit. Dan kan je gaan kijken of jouw naam nog beschikbaar is.Hoe krijg ik meer volgers?
Als je artikels of foto's andere bloggers of mensen interesseert, dan zullen ze je blog beginnen volgen. Geleidelijk aan beginnen mensen je blog te volgen, maar dit kan even duren. Af en toe een reactie op een andere blog achterlaten kan al zorgen voor reclame, maar doe dit niet te veel want dan ga je andere blogs misbruiken en dit zorgt niet voor een goede naam. Mond-tot-mond reclame in je school, de buurt waar je woont, vrienden, familie kan ook zorgen voor meer naambekendheid. Een 'verzameling' volgers opbouwen is een proces dat langzaam tot stand komt. Niet opgeven dus!

Heb je nog vragen over het starten van een eigen blog, dan mag je me altijd een mailtje sturen op fashionatic@outlook.com

(pictures: weheartit)

Join the conversation!

thank you for commenting


Bloggen, hoe doe je dat?

July 24, 2014

Hoi! Omdat ik af en toe vragen krijg van meiden die zelf een blog willen beginnen, besloot ik mijn ervaringen te bundelen in een klein artikeltje. Zelf blog ik bijna drie jaar en in die korte periode is er een hele nieuwe wereld opengegaan. Mijn blik op de mode- en beautywereld werd verruimd en ik heb in de periode dat ik blog een aantal leuke mogelijkheden gekregen om met bedrijven samen te werken.
Het beeld dat men meestal heeft van bloggers bestaat uit freebies, feestjes met cocktails en fashion shows. Maar aan deze fairy tales gaat veel werk aan vooraf. Hoe begin je nou met een blog?

Waarover wil ik bloggen?
De eerste vraag die je jezelf moet stellen is, waarover wil ik bloggen? Wat lees je zelf graag en wat wil je delen met je lezers? Ben je gepassioneerd door mode, heb je een collectie make-up waarmee je veel kan, ben je creatief bezig met diy,..? Je kan natuurlijk ook kiezen om over meerdere onderwerpen te schrijven. Mode en beauty gaan elkaar hand in hand net zoals diy meestal verbonden is met interieur design of mode. 


Waar moet ik een blog oprichten?
Ook is het belangrijk om te kiezen op welk platform je wil gaan bloggen. Zelf ben ik begonnen met Wordpress, dit werkt gemakkelijk voor nieuwere bloggers. Blogger is het medium dat ik nu gebruik, omdat je met html codes kan spelen om zo je eigen draai aan een layout te geven. Je moet voor jezelf kiezen op welk platform je het best in je vel zit. Zowel blogger als Wordpress bieden basis templates aan, je kan vanuit deze templates zelf je layout personaliseren. Wil je het net iets professioneler aanpakken, dan kan je een layout kopen via webdesigners (bv. Blogmilk) of Etsy.

Hoe verzin ik een naam?
De naam van je blog moet vooral catchy zijn zodat lezers je gemakkelijk terugvinden en je blog herkennen. Je kan het onderwerp van je blog in je blognaam verwerken (bv. Fashionatic, The Style Blondie, Fashiographic) of creatief met je eigen naam aan de slag gaan (bv. Katiquette geschreven door Katarina Vidic). Schrijf tientallen namen op een blad papier en kies de tien leukste eruit. Dan kan je gaan kijken of jouw naam nog beschikbaar is.Hoe krijg ik meer volgers?
Als je artikels of foto's andere bloggers of mensen interesseert, dan zullen ze je blog beginnen volgen. Geleidelijk aan beginnen mensen je blog te volgen, maar dit kan even duren. Af en toe een reactie op een andere blog achterlaten kan al zorgen voor reclame, maar doe dit niet te veel want dan ga je andere blogs misbruiken en dit zorgt niet voor een goede naam. Mond-tot-mond reclame in je school, de buurt waar je woont, vrienden, familie kan ook zorgen voor meer naambekendheid. Een 'verzameling' volgers opbouwen is een proces dat langzaam tot stand komt. Niet opgeven dus!

Heb je nog vragen over het starten van een eigen blog, dan mag je me altijd een mailtje sturen op fashionatic@outlook.com

(pictures: weheartit)

No comments:

Post a Comment

thank you for commenting


Latest Instagrams

© Fashionatic. Design by FCD.